Piadina, tanek, nevzhajan kruh, je odlična ulična hrana. Lahko je tudi nadomestek testu za pizzo. S piadino postane obrok nekoliko lažji, pestrost okusov pa ne razočara niti najbolj zahtevnih gurmanov.
Sestavine za 2 osebi
- 2 piadini (ali za vsakega 2, če ste zelo lačni)
- 1-2 mocareli
- 1-2 paradižnika
- 2 žlička oljčnega olja
- 1 pest artičok
- sol in poper po okusu
- origano (lahko izpustimo)
Postopek
1V topli ponvi piadino segrejemo na obeh straneh.
2Ko je segreta, jo poškropimo z oljčnim oljem in nanjo položimo rezine mocarele ter počakamo, da se mocarela začne topiti.
3Ko se mocarela topi, nanjo položimo na koščke ali rezine narezane artičoke ter na tanko narezane paradižnike.
4Posolimo in popopramo, lahko dodamo tudi kaj pekočega.
5Po želji potresemo z origanom ali pa dodamo lističe sveže bazilike.