Piadina z artičoki, mocarelo in paradižniki

Znam svetuje

Piadina, tanek, nevzhajan kruh, je odlična ulična hrana. Lahko je tudi nadomestek testu za pizzo. S piadino postane obrok nekoliko lažji, pestrost okusov pa ne razočara niti najbolj zahtevnih gurmanov.

Sestavine za 2 osebi

  • 2 piadini (ali za vsakega 2, če ste zelo lačni)
  • 1-2 mocareli
  • 1-2 paradižnika
  • 2 žlička oljčnega olja
  • 1 pest artičok
  • sol in poper po okusu
  • origano (lahko izpustimo)

Postopek

1V topli ponvi piadino segrejemo na obeh straneh.

2Ko je segreta, jo poškropimo z oljčnim oljem in nanjo položimo rezine mocarele ter počakamo, da se mocarela začne topiti.

3Ko se mocarela topi, nanjo položimo na koščke ali rezine narezane artičoke ter na tanko narezane paradižnike.

4Posolimo in popopramo, lahko dodamo tudi kaj pekočega.

5Po želji potresemo z origanom ali pa dodamo lističe sveže bazilike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite