Panirane bučke

Znam svetuje

Panirane bučke, malo pikantne ali jogurtove omake, skleda zelene solate, pa kaj bi lahko bilo boljšega.

Sestavine

  • 3 bučke
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 200 g drobtin
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke rezine, te pa prerežemo na pol, da jih bomo lažje cvrli.  Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.

2Jajca v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170 °C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto. 

4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo.

5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Postrežemo takoj, če nam ostane, so prav tako dobre  tudi hladne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite