Panirane bučke, malo pikantne ali jogurtove omake, skleda zelene solate, pa kaj bi lahko bilo boljšega.
Sestavine
- 3 bučke
- 3 jajca
- 100 g moke
- 200 g drobtin
- sol
- poper
- olje za cvrtje
Postopek
1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke rezine, te pa prerežemo na pol, da jih bomo lažje cvrli. Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.
2Jajca v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice.
3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170 °C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto.
4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo.
5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.
6Postrežemo takoj, če nam ostane, so prav tako dobre tudi hladne.