Lazanja s špinačo in skuto

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko zadiši po italijanski kuhinji. Lazanja s špinačo in skuto.

Sestavine

  • testenine za lazanjo, lahko uporabimo špinačne
  • 1 kg špinače, kuhane in pretlačene
  • 90 g masla
  • 250 g skute
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • bešamel omaka
  • 180 g parmezana

Postopek

1Segrejemo pečico na 175 stopinj, pekač namastimo. Če imamo sveže liste lazanje jih skuhamo v vreli vodi, odcedimo in obrišemo.

2Za nadev segrejemo 60 g masla in prepražimo kuhano špinačo, malo ohladimo in dodamo skuto, muškatni orešček, sol in poper.

3Na dno pekača damo 3-4 žlice nadeva, pokrijemo z listi testa, na testo nadev in tega spet pokrijemo s testom. Vse prelijemo z bešamel omako in potresemo parmezan. Ponovimo postopek, skoraj do roba pekača. Zadnja plast je bešamel in preostali parmezan ,ter ostanek (30 g) masla, ki ga nadrobimo po vrhu.

4Lazanjo pečemo 30-40 minut, da se naredi rjava skorjica.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi