Benedikt jajca z lososom

Morda vas zanima

- Oglas -

Benedikt jajca z lososom so odličen, hranljiv in nasiten zajtrk. Čedalje več restavracij in lokalov ga ponuja na svojem meniju. Ne potrebujemo izgovorov, da si ga ne bi pripravili kar sami doma.

Sestavine

  • 2 kajzerici
  • 2 rezini kremnega sira
  • 4 rezine dimljenega lososa
  • pest sveže špinače
  • 2 jajci

Holandska omaka

  • 50 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlička belega balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1Kozico napolnimo z vodo in jo segrevamo. Tik preden zavre jajce razbijemo v skodelici in pazimo, da rumenjak ostane cel. V vreli vodi z žlico naredimo vrtinec, kamor previdno spustimo jajce in ga kuhamo 4 minute. Preden ga vzamemo ven, preverimo, da je rumenjak mehak, beljak pa dovolj čvrst.

2Medtem pripravimo holandsko omako. V skledo damo rumenjak in balzamični kis. Rumenjak stepamo nad paro. Maslo raztopimo in ga med stalnim stepanjem dodajamo rumenjaku, da dobimo gladko zmes.

3Omako začinimo s soljo, poprom in ji, če je preredka, dodamo vodo.

4Kajzerico prerežemo na pol in obe strani popečemo. Polovico namažemo s kremnim sirom, nanj položimo malo sveže špinače in 2 rezini lososa. Poširano jajce položimo na sredino in dodamo žlico holandske omake.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -