Benedikt jajca z lososom

Morda vas zanima

- Oglas -

Benedikt jajca z lososom je odličen, hranljiv in nasiten zajtrk. Čedalje več restavracij in lokalov ga ponuja na svojem meniju, mi pa ne najdemo izgovora, da si ga ne bi pripravili kar sami doma.

Sestavine

  • 2 kajzerici
  • 2 rezini kremnega sira
  • 4 rezine dimljenega lososa
  • Pest sveže špinače
  • 2 jajci
  • Za holandsko omako
  • 50 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlička belega balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1Kozico napolnimo z vodo in segrevamo. Tik preden zavre, jajce razbijemo v skodelici in pazimo, da rumenjak ostane cel. V vroči vodi z žlico naredimo vrtinec, kamor previdno spustimo jajce in ga kuhamo 4 minute. Preden ga vzamemo ven preverimo, da je rumenjak mehak, beljak pa dovolj čvrst.

2Medtem pripravimo holandsko omako. V skledo damo rumenjak in balzamični kis. Nad paro stepamo rumenjak. Maslo raztopimo in ga med stalnim stepanjem dodajamo k rumenjaku, da dobimo gladko zmes.

3Omako začinimo s soljo, poprom, če je preredka dodamo vodo.

4Kajzerico prerežemo na pol in obe strani popečemo. Polovico namažemo s kremnim sirom, nanj položimo malo sveže špinače in 2 rezini lososa. Poširano jajce položimo na sredino in dodamo žlico holandske omake.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi