Cvrte bučke, ki jim dodamo še malo sezamovih semen, postrežemo z jogurtovo omako in svežo solato.
Sestavine
- 3 bučke
- 3 jajca
- 100 g moke
- 150 g drobtin
- 80 g sezamovih semen
- sol
- poper
- olje za cvrtje
Postopek
1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke kolute. Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.
2Jajca v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice. Ki smo jim primešali sezamova semena.
3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto.
4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice s sezamom. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo bučk.
5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.
6Jemo lahko vroče, tople ali hladne.