Divji šparglji v tempuri

Znam svetuje

Divji šparglji v tempuri, so izjemno hrustljavi in ohranijo svoj izraziti okus.

Tempura je japonska metoda cvrtja hrane, kjer se sestavine pomočijo v lahko zračno omako in nato ocvrejo. Tipično se uporabljajo ribe, zelenjavo ali morske sadeže. Testo za tempuro je narejeno iz moke in gazirane vode ter se običajno ohranja hladno, da ostane čim bolj lahko. Rezultat je hrustljava skorjica, ki ohrani nežen okus sestavin znotraj.

Sestavine

  • šopek divjih špargljev – vršički
  • 85 g mehke bele moke
  • 1 žlica koruzne moke
  • 1/2 žličke soli
  • 200 ml mrzle gazirane vode
  • led
  • 1/2 l olja za cvrtje
  • 1 dl sezamovega olja – lahko izpustimo

Postopek

1Za ta način priprave špargljev uporabimo samo vršičke z nekoliko peclja, ki mora biti res mehak. Ostanek pecljev prihranimo za rižoto ali špargljevo juho. Šparglje operemo in res temeljito osušimo.

2Olju za cvrtje dodamo malo sezamovega olja, saj ta izboljša okus, in ga v široki ponvi segrejemo na 180°C.

3Medtem pripravimo tempuro. V večjo skledo presejemo moko in koruzno moko, dodamo sol, nekaj ledenih kock in ledeno mrzlo mineralno vodo. Če nimamo gazirane vode, dodamo žličko sode bikarbone.

4Tempure ne mešamo predolgo, le na hitro, tudi če v njej ostanejo grudice moke. Prav tako tempura ne sme stati, uporabimo jo takoj.

5Šparglje pomakamo v mrzlo tempuro, otresemo odvečno maso in polagamo v segreto olje. Naenkrat cvremo je toliko zelenjave, da se ne dotika med seboj in olja ne ohladimo.

6Cvremo približno dve minuti, vmes jih obračamo z lesenimi paličicami. Za tovrstno cvrtje ni potrebno, da se obarva rjavo. Med enim in drugim cvrtjem iz olja poberemo vse koščke testa, ki je odpadlo od zelenjave, da se ne žge.

7Ocvrte šparglje odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje. Divji šparglji v tempuri so tako pripravljeni. Zraven lahko ponudimo poljubno omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite