Marele v smetanovi omaki

Znam svetuje

ฤŒeprav najveฤkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odliฤne. Zraven pripravimo kar krompir v kosih.

Sestavine za marele v smetanovi omaki

  • 4 veฤji klobuki marel
  • 125 ml sladke smetane
  • 2 ลพlici kisle smetane
  • 1 ลกalotka
  • 2 stroka ฤesna
  • 100 ml suhega belega vina
  • 1 ลพlica nasekljanega peterลกilja
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1/2 ลพliฤke sveลพe mletega popra
  • 50 g masla

Postopek

1Ker je omaka hitreje narejena, najprej olupimo in nareลพemo krompir. Skuhamo ga v slani vodi, kar traja pribliลพno 20 minut. Kuhanega odcedimo.

2Marele oฤistimo, obriลกemo z vlaลพno krpo in nareลพemo na manjลกe koลกฤke. ล alotko olupimo in drobno nasekljamo, ฤesen olupimo in nasekljamo.

3V veฤji ponvi stopimo maslo in na njem pet minut cvremo nasekljano ลกalotko. Dodamo ลกe nasekljan ฤesen in, ko ta zadiลกi, ลกe narezane marele.

4Na moฤnem ognju duลกimo pet minut, nato zalijemo z vinom in praลพimo nekaj minut, da povre pribliลพno polovica tekoฤine.

5Zalijemo s sladko smetano, primeลกamo ลกe kislo smetano in na nizki temperaturi omako duลกimo ลกe 5 -7 minut, da se zgosti.

6Na kroลพnike razporedimo kuhan krompir, dodamo gobovo omako in potresemo s sveลพim peterลกiljem.

7Pri kosilu ne pijem alkoholnih pijaฤ, ker so deลพnikarice teลพko prebavljive gobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite