Bučna pita za noč čarovnic

Znam svetuje

Bučna pita za za najbolj strašljiv dan v letu. Ob soju sveč jo ponudimo svojim najdražjim.

Sestavine

Krhko testo

  • 200 g mehke bele moke
  • 150 g mehkega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Nadev

  • 1200 g maslene buče
  • 120 g sladkorja
  • 150 g sira mascarpone
  • 150 ml sladke smetane
  • 3 jajca
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička cimeta
  • 1/4 žličke mletih klinčkov
  • 1/4 žličke naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlici sladkorja v prahu za po vrhu

Postopek

1Pečico predgrejemo na 180°C. Za krhko testo velja pravilo 3-2-1, se pravi tri dele moke, dva dela masla in en del sladkorja. Vse ostale sestavine pa dodamo po okusu. 

3Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Dodamo jajce, sladkor, ščepec soli, vaniljev sladkor in na lističe narezano maslo. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, in ga z vilicami večkrat prebodemo. Tretjino testa prihranimo za rob. Testo pečemo v ogreti pečici 15 minut, oziroma dokler ni zlato-rumeno zapečeno. 

4Pripravimo še nadev. Bučo razpolovimo, ji očistimo semena in tanko olupimo. Narežemo jo na koščke in stresemo v kozico. Dodamo sladkor, sol in vse začimbe in na zmerni temperaturi ob stalnem mešanju dušimo 5-7 minut, da se buča zmehča in začimbe razvijejo poln okus. Zmiksamo s paličnim mešalnikom.

5Bučni pire damo v skledo, pustimo da se malo ohladi, nato dodamo sladko smetano in mascarpone ter dobro premešamo. Jajca dodajamo eno za drugim in jih dobro vmešamo v nadev.

6Testo ohladimo, rob pekača dobro namažemo z maslom in s preostalim testom oblikujemo približno 3 cm visok rob. Na pečeno osnovo razporedimo bučni nadev in pito pečemo približno 40 minut na 180°C.

7Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi. Iz papirja izrežemo strašljivo obliko buče, papir položimo na pečeno pito in izrezane oblike potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite