Biftek na žaru z rožmarinom in česnom

Znam svetuje

Biftek na žaru z rožmarinom in česnom je kulinarična poslastica, ki združuje mehkobo in bogat okus, kar ustvari nepozabno jed za posebne trenutke ob druženju ali romantični večerji.

Najprimernejše meso za biftek je običajno mehko in sočno meso, ki ga je enostavno pripraviti na žaru ali pečici. Klasično se uporablja goveje meso.

Pri izbiri mesa za biftek je pomembno upoštevati tudi želeno stopnjo zapečenosti, saj različni kosi mesa lahko nudijo različne rezultate. Za bolj rožnato sredico izberite debelejše kose mesa, medtem ko bodo tanjši kosi hitreje zapečeni. Posvetujte se s svojim mesarjem, ki vam lahko priporoči najprimernejši kos mesa glede na vaše želje.

Sestavine za biftek na žaru z rožmarinom in česnom

  • 4 kosi bifteka (približno 200 g vsak)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 stroki česna, sesekljani
  • 2 žlici svežega rožmarina, sesekljanega
  • sol
  • poper

Postopek

1Bifteke vzemite iz hladilnika in pustite, da dosežejo sobno temperaturo (približno 30 minut). Na vsaki strani bifteka naredite nekaj zarez središču mesa, da se začimbe dobro vpijejo.

2V majhni skledi zmešajteoolje, sesekljan česen, sesekljan rožmarin, sol in poper. Bifteke položite v plitvo posodo in jih premažite z marinado. Pustite, da se marinirajo približno 30 minut.

3Medtem ko se bifteki marinirajo, pripravite žar za srednje visoko temperaturo.

4Pečenje na žaru Bifteke postavite na dobro segret žar in pecite približno 3-4 minute na vsaki strani za srednje pečeno meso. Čas pečenja prilagodite glede na debelino mesa in želeno stopnjo zapečenosti.

5Po končanem pečenju pustite bifteke počivati na krožniku približno 5 minut. To bo omogočilo, da se sokovi enakomerno porazdelijo po mesu.

6Narežite bifteke na tanke rezine in jih postrezite takoj. Po želji lahko dodate še malo svežega rožmarina na vrh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite