Bučke v paradižnikovi omaki, začinjene s ščepcem pekoče paprike, enostavna in odlična priloga k mesu ali omaka za testenine.
Sestavine za bučke v paradižnikovi omaki
- 3 bučke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 300 ml paradižnikove omake
- 0,3 dl oljčnega olja
- 1 žlička soli
- 1 ščepec pekoče paprike
- 1 žlica sveže nasekljane bazilike
Postopek
1Bučke operemo in narežemo na, ne premajhne, kose. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.
2V večjo ponev vlijemo oljčno olje in na njem pocvremo nasekljano čebulo. Cvremo nekaj minut, da postekleni, nato dodamo še nasekljan česen, ko ta zadiši pa narezane bučke.
3Cvremo nekaj minut, nato zmanjšamo temperaturo in zalijemo s paradižnikovo omako in začinimo s soljo in pekočo papriko.
4Dušimo približno 10 minut, da se bučke zmehčajo in omaka lepo zgosti. Potresemo z narezano svežo baziliko in takoj postrežemo.