Bolognese omaka je klasična italijanska specialiteta, ki s svojo bogato in polno aromo navdušuje ljubitelje testenin po vsem svetu.
Priprava te omake zahteva čas in ljubezen do kuhanja, saj se prava bolognese omaka kuha počasi, da se razvijejo vse njene prefinjene okuse. Tukaj je recept, ki vas bo vodil skozi korake za pripravo popolne bolognese omake z uporabo paradižnikove mezge Istrijanko ter drugih svežih in okusnih sestavin.
Sestavine za bolognese omako
- 2 srednje veliki čebuli
- 500 g mletega mešanega mesa
- 150 g paradižnikove mezge Istrijanko
- sol
- poper
- rožmarin
- bazilika
Postopek
1Pred postopkom začinimo meso s soljo in poprom.
2V večjo posodo damo sesekljano čebulo in jo pražimo dokler ne postekleni. Nato dodamo začinjeno meso ter spet nekaj časa dušimo. Dodamo še paradižnikovo mezgo Istrijanko, malo vode, rožmarin in baziliko ter solimo po okusu.
3Pustimo, da omaka vre na malem ognju 1,5 do 2 uri.
Nasvet
Omaka Bolognese se odlično poda k testeninam ali njokom.