Bolognese omaka

Znam svetuje

Bolognese omaka je klasična italijanska specialiteta, ki s svojo bogato in polno aromo navdušuje ljubitelje testenin po vsem svetu.

Priprava te omake zahteva čas in ljubezen do kuhanja, saj se prava bolognese omaka kuha počasi, da se razvijejo vse njene prefinjene okuse. Tukaj je recept, ki vas bo vodil skozi korake za pripravo popolne bolognese omake z uporabo paradižnikove mezge Istrijanko ter drugih svežih in okusnih sestavin.

Sestavine za bolognese omako

  • 2 srednje veliki čebuli
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 150 g paradižnikove mezge Istrijanko
  • sol
  • poper
  • rožmarin
  • bazilika

Postopek

1Pred postopkom začinimo meso s soljo in poprom.

2V večjo posodo damo sesekljano čebulo in jo pražimo dokler ne postekleni. Nato dodamo začinjeno meso ter spet nekaj časa dušimo. Dodamo še paradižnikovo mezgo Istrijanko, malo vode, rožmarin in baziliko ter solimo po okusu.

3Pustimo, da omaka vre na malem ognju 1,5 do 2 uri.

Nasvet

Omaka Bolognese se odlično poda k testeninam ali njokom.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite