Ajdove kroglice

Znam svetuje

Tako dobre, da se topijo v ustih.

Sestavine

  • 200 g ajdove kaše
  • 250 g krompirjevega pireja
  • 50 g parmezana
  • drobnjak
  • mleti česen
  • sol
  • mleti ovseni kosmiči ali drobtine (skodelica)
  • skodelica moke
  • 4 jajca
  • olje za cvrtje

Postopek

1Ajdovo kašo skuhajte in ohladite. Pire krompir naredite svež, lahko pa uporabite ostanke od včerajšnjega kosila. Krompir zmešajte z ajdovo kašo in dodajte 2 razžvrkljani jajci, parmezan in začimbe. Umešajte enotno maso, iz katere oblikujte kroglice poljubne velikosti (recimo premera 3 cm).

2Vsako kroglico povaljajte v moki, razžvrkljanih jajcih in mletih ovsenih kosmičih oziroma drobtinah.

3Kroglice nato previdno polagajte v vroče olje, da se lepo, enakomerno zapečejo do zlato-rjave barve.

4Ocvrte kroglice odcedite najprej na mreži, šele kasneje jih zložite na papirnato brisačo. Tako ne bodo preveč napojene z maščobo. Ajdove kroglice so izvrstna priloga ali samostojni “finger food”.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite