Tako dobre, da se topijo v ustih.
Sestavine
- 200 g ajdove kaลกe
- 250 g krompirjevega pireja
- 50 g parmezana
- drobnjak
- mleti ฤesen
- sol
- mleti ovseni kosmiฤi ali drobtine (skodelica)
- skodelica moke
- 4 jajca
- olje za cvrtje
Postopek
1Ajdovo kaลกo skuhajte in ohladite. Pire krompir naredite sveลพ, lahko pa uporabite ostanke od vฤerajลกnjega kosila. Krompir zmeลกajte z ajdovo kaลกo in dodajte 2 razลพvrkljani jajci, parmezan in zaฤimbe. Umeลกajte enotno maso, iz katere oblikujte kroglice poljubne velikosti (recimo premera 3 cm).
2Vsako kroglico povaljajte v moki, razลพvrkljanih jajcih in mletih ovsenih kosmiฤih oziroma drobtinah.
3Kroglice nato previdno polagajte v vroฤe olje, da se lepo, enakomerno zapeฤejo do zlato-rjave barve.
4Ocvrte kroglice odcedite najprej na mreลพi, ลกele kasneje jih zloลพite na papirnato brisaฤo. Tako ne bodo preveฤ napojene z maลกฤobo. Ajdove kroglice so izvrstna priloga ali samostojni “finger food”.