Ajdove kroglice

Znam svetuje

Tako dobre, da se topijo v ustih.

Sestavine

  • 200 g ajdove kaลกe
  • 250 g krompirjevega pireja
  • 50 g parmezana
  • drobnjak
  • mleti ฤesen
  • sol
  • mleti ovseni kosmiฤi ali drobtine (skodelica)
  • skodelica moke
  • 4 jajca
  • olje za cvrtje

Postopek

1Ajdovo kaลกo skuhajte in ohladite. Pire krompir naredite sveลพ, lahko pa uporabite ostanke od vฤerajลกnjega kosila. Krompir zmeลกajte z ajdovo kaลกo in dodajte 2 razลพvrkljani jajci, parmezan in zaฤimbe. Umeลกajte enotno maso, iz katere oblikujte kroglice poljubne velikosti (recimo premera 3 cm).

2Vsako kroglico povaljajte v moki, razลพvrkljanih jajcih in mletih ovsenih kosmiฤih oziroma drobtinah.

3Kroglice nato previdno polagajte v vroฤe olje, da se lepo, enakomerno zapeฤejo do zlato-rjave barve.

4Ocvrte kroglice odcedite najprej na mreลพi, ลกele kasneje jih zloลพite na papirnato brisaฤo. Tako ne bodo preveฤ napojene z maลกฤobo. Ajdove kroglice so izvrstna priloga ali samostojni “finger food”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite