Testenine puttanesca – Pasta alla puttanesca

Znam svetuje

Pasta alla puttanesca je tipična jed v deželi Campania, kjer ji v njihovem narečju rečejo aulive e chiappariell (oljke in kapre) ter deželi Lazio, kjer ji dodajajo še slane inčune.

Po tradicionalnem receptu se v omaki skriva paradižnikova omaka iz pelatov, črne oljke (olive di Gaeta), kapre vložene v slanici, čili in česen, v deželi Lazio pa še inčuni. Omaka je enostavna in pripravljena v petnajstih minutah. Ker inčuni dodajo piko na i, vam priporočamo, da se jim ne izognete, temveč jih uporabite. 

Sestavine

  • 200 g špagetov 
  • 250 g pelatov 
  • 60 g črnih oljk
  • 2 žlički kaper
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • 1 svež ali suh čili
  • svež peteršilj (po želji)
  • 20 g inčunov (po želji) 

Postopek

1Kapre najprej speremo pod tekočo vodo, da odstranimo odvečno sol in jih osušimo. Oljkam odstranimo koščico, peteršilj nasekljamo, čili razpolovimo, mu odstranimo semena in ga narežemo, česen olupimo in pustimo celega.

2V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, mu dodamo čili in česen ter pražimo kakšno minuto. Česen odstranimo in v ponev damo inčune (če jih bomo uporabili) ter kapre. Pražimo nekaj minuti in mešamo toliko časa, da inčuni razpadejo.

3Dodamo pelate in jih s kuhalnico razkosamo na manjše koščke. V omako vrnemo česen, premešamo in kuhamo približno 10 minut.

4Medtem v vreli slani vodi skuhamo špagete, ki jih kuhamo 2 minuti manj, kot piše na embalaži. V omako dodamo oljke, peteršilj in odcejene testenine. Mešamo in kuhamo še preostali dve minuti, postrežemo in uživamo v okusu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite