Rižota s šparglji in piščancem

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna, kremna rižota z izrazitim okusom po špargljih in piščancu bo navdušila vse ljubitelje te spomladanske kraljice.

Sestavine

  • 300 g riža
  • 250 g divjih špargljev
  • 1/2  piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 0,3 dl dobrega oljčnega olja
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 50 g masla
  • sol in poper
  • 2 vejici svežega peteršilja

Postopek

1Najprej pripravimo šparglje. Odlomimo olesenele dele in jih shranimo ter odlomimo tudi vršičke in jih prav posebej shranimo. V jušno osnovo (če je nimamo, uporabimo jušno kocko) damo olesenele dele špargljev in skupaj kuhamo.

2Piščančje prsi narežemo na manjše koščke. V ponvi segrejemo olje in na njem ocvremo piščančje koščke. Ko so pečeni, jih poberemo iz ponve in shranimo na toplem.  

3Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Naribamo parmezan. Šparglje narežemo na centimeter dolge palčke. V ponev, kjer smo cvrli piščanca  stresemo nasekljano čebulo in jo malo posolimo. Pražimo pet minut, nato dodamo česen in narezane šparglje brez vršičkov. Na hitro prepražimo, dodamo opran riž in ga med mešanjem pražimo, da postekleni. Prilijemo prvo zajemalko vroče jušne osnove in kuhamo toliko časa, da izpari, dodamo naslednjo zajemalko in postopek ponavljamo, dokler ni riž kuhan.

4Na polovici kuhanja v ponev damo še ocvrte piščančje kose.  Uporabimo okroglozrnati riž, ker vpija veliko tekočine. Vmes rižoto posolimo, dodamo poper po okusu  in nekaj minut pred koncem dodamo še špargljeve vršičke.

5Rižoto odstavimo z ognja, vanjo dobro vmešamo nariban parmezan in maslo. Pustimo 2 minuti, da se okusi dobro prepojijo in takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -