Fettuccine Alfredo, jajčni rezanci z maslom in parmezanom, so še ene tradicionalne testenine rimske kuhinje (cucina romana). Nastale so na začetku dvajsetega stoletja v restavraciji v Rimu, kjer jih je pripravil Alfredo Di Lelio in od tod tudi ime za to okusno, kremasto omako.
Sestavine za rezance z omako Alfredo – Fettuccine Alfredo
- 200 g jajčnih rezancev (fettuccini)
- 80 g masla
- 80 g parmezana (parmigiano reggiano)
- sol
- poper
Postopek
1Testenine lahko pripravite sami, tudi po našem receptu ali jih kupite.
2Sveže testenine kuhamo v vreli, soljeni vodi 2 do 3 minutke, kupljene pa po navodilih na embalaži.
3Med kuhanjem testenin pripravimo omako. Skrivnost kremaste omake je v vodi, v kateri so se kuhale testenine.
4Maslo na nizkem ognju raztopimo in mu dodamo pol zajemalke vode od testenine. Dodamo odcejene, kuhane testenine, dobro premešamo in odstavimo z ognja.
5Potresemo z naribanim parmezanom (vedno ga naribamo sami) in s pol zajemalke vode (po potrebi tudi več), v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo, da se parmezan raztopi in dobimo kremasto omako. Popramo po okusu, premešamo in postrežemo.