Rezanci z omako Alfredo – Fettuccine Alfredo

Znam svetuje

Fettuccine Alfredo, jajčni rezanci z maslom in parmezanom, so še ene tradicionalne testenine rimske kuhinje (cucina romana). Nastale so na začetku dvajsetega stoletja v restavraciji v Rimu, kjer jih je pripravil Alfredo Di Lelio in od tod tudi ime za to okusno, kremasto omako.

Sestavine za rezance z omako Alfredo – Fettuccine Alfredo

  • 200 g jajčnih rezancev (fettuccini)
  • 80 g masla
  • 80 g parmezana (parmigiano reggiano)
  • sol
  • poper

Postopek

1Testenine lahko pripravite sami, tudi po našem receptu ali jih kupite.

2Sveže testenine kuhamo v vreli, soljeni vodi 2 do 3 minutke, kupljene pa po navodilih na embalaži.

3Med kuhanjem testenin pripravimo omako. Skrivnost kremaste omake je v vodi, v kateri so se kuhale testenine.

4Maslo na nizkem ognju raztopimo in mu dodamo pol zajemalke vode od testenine. Dodamo odcejene, kuhane testenine, dobro premešamo in odstavimo z ognja.

5Potresemo z naribanim parmezanom (vedno ga naribamo sami) in s pol zajemalke vode (po potrebi tudi več), v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo, da se parmezan raztopi in dobimo kremasto omako. Popramo po okusu, premešamo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite