Morda vas zanima

- Oglas -

Imate radi šparglje pa tudi pašto oziroma testenine? Potem vam bodo špageti s špargljevo omako zagotovo všeč. Kosilo bo pripravljeno v 15 minutah.

Sestavine

  • 250 g divjih špargljev
  • 1 čajna žlička naribane neškropljene limonine lupinice,
  • 1 dl domačega oljčnega olja
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 400 g rezancev

Postopek

1Šparglje povežemo v ohlapen šopek, lesene dele odlomimo. V večjem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev, da vršički gledajo iz vode. Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke, vršičke prihranimo. Prav tako prihranimo vodo, v kateri so se kuhali šparglji.

2V mešalnik damo narezane šparglje brez vršičkov, limonino lupinico, oljčno olje in malo vode, v kateri so se kuhali šparglji. Zmiksamo, da dobimo enotno kremo.

3Rezance damo v vrelo vodo, v kateri so se kuhali šparglji ih jih kuhamo dve minuti manj, kot je navedeno na embalaži.

4V večjo posodo damo najprej špargljevo kremo, nato še rezance, zalijemo z dvema decilitroma vode, v kateri so se kuhali in med stalnim mešanjem kuhamo še dve minuti. Po potrebi dodajamo še vode, ker je bo kar nekaj popil tudi parmezan.

5Primešamo še parmezan, špargljeve vršičke, solimo in popramo po okusu. Stalno mešamo – toliko časa, da se parmezan stopi. Takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad