Hruškova pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Hruškova pita s sladkorjem, cimetom in rozinami je slastna popestritev med pitami.

Sestavine

  • 280 g moke
  • ščepec soli
  • 125 g sladkorja
  • 115 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2-3 žlice vode
  • sladkor v prahu za posip

Za nadev

  • 4 žlice marelične marmelade
  • 55 g amaretov
  • 1 kg hrušk
  • 1 žlica cimeta
  • 85 g rozin
  • 85 g rjavega sladkorja

Postopek

1Za testo presejemo moko in sol, v sredino naredimo vdolbino in vanjo damo sladkor, maslo, jajce, rumenjak in vaniljevo aromo ter skoraj vso vodo.

2Postopoma dodajamo moko in zamesimo gladko testo. Po potrebi dodamo še nekaj vode. Testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za eno uro.

3Pečico segrejemo na 200 stopinj. Razvaljamo 2/3 testa in z njim obložimo pekač za pite. Testo premažemo z marelično marmelado in enakomerno potrosimo z amareti.

4Hruške narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo testo. Hruške posipamo s sladkorjem, cimetom in rozinami. Preostalo testo razdelimo na tri dele in razvaljamo na tanke vrvice. Iz vrvic naredimo mrežo po vrhu pite.

5Pečemo 50 minut, dokler testo ni lepe zlato-rjave barve. Pito ponudimo še rahlo toplo ali ohlajeno, posipano s sladkorjem v prahu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi