DomovOZNAKEBešamel

bešamel

Zelenjavna lazanja

Zelenjavna lazanja je odlična rešitev, ko imamo na voljo jajčevce, bučke, paradižnik in mocarelo. Po vrhu jo posipamo še s parmezanom in gratiniramo v...

Bešamel omaka – gosta

Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje. Sestavine 50 g masla70-80 g moke1 dcl mlekasolmuškatni orešček1 jajce https://znam.si/recepti-in-hrana/testenine-in-rizote/gratinirana-lazanja/ Postopek 1V kozici...

Redka bešamel omaka

Takšno redko bešamel omako ponavadi uporabljamo za zgoščevanje juh, omak, ... Sestavine 5 dag masla8 dag moke2 dcl mlekamuškatni oreščeksol Postopek 1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in...

Gosta bešamel omaka

Takšno gosto bešamel omako ponavadi uporabljamo za gratiniranje. Sestavine 5 dag masla 8 dag moke 1 dcl mleka muškatni orešček sol Postopek 1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in ogrejemo le toliko,...

Zapečeni makaroni s sirom

Ko nimamo pravih idej za izdatno kosilo, je tale mac and cheese kar pravšnja izbira. Klasičen, enostaven recept, ki mu lahko dodajamo različne začimbe,...

Kaneloni z mletim mesom

Cannelloni – italijanske testenine, ki jih napolnimo s sestavinami in zavijemo v rolico. Seveda lahko kupimo že pripravljene, a so boljše sveže. Tokrat smo...

Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo

Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo, po italijansko cannelloni, so priljubljene italijanske testenine, ki jih napolnimo in zapečemo v pečici. Pripravimo jih lahko tudi...

Palačinke z jurčki

Te palačinke z jurčki lahko pripravljamo skozi vse leto, ampak najboljše so jeseni, ko imamo na voljo sveže jurčke. Sestavine 500 g jurčkov 2 žlici oljčnega olja 1...

Gratinirane palačinke z mletim mesom in bešamelom

Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...

Španski krompirjevi kroketi

Hrustljavim krompirjevim kroketom, pripravljenim z bešamel omako se res težko upremo, lahko jih jemo s kakšno omako, ali pa kot prilogo k mesu, obožujejo...

Ne spreglejte