Zimska kolobarnica vložena v kisu

Morda vas zanima

- Oglas -

Če naberemo več gob, kot jih lahko pojemo, predlagamo, da sivke vložite v kis. V zimskih dneh bodo tako vložene gobe popestrile vsak narezek.

Sestavine

  • 1 kg sivk
  • 5 dl kisa za vlaganje
  • 1 l vode
  • 4 očiščene šalotke
  • 4 olupljene stroke česna
  • 1 žlico popra v zrnju
  • 4 lovorove liste
  • 1 velika žlica soli

Postopek

1Za vlaganje izberemo zdrave in čvrste gobe. Gobe temeljito očistimo. Manjše pustimo kar cele, večje pa narežemo na kose.

2Kozarce za vlaganje – potrebujemo štiri manjše – dobro operemo in jih za 10 minut postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 100°C.

3V večjem loncu zavremo vodo, jo izdatno solimo in vanjo stresemo očiščene in narezane sivke. Vremo približno dve minuti, nato jih precedimo in oplaknemo s hladno vodo.

4V drugem loncu zavremo kis, vodo, šalotke, česen in poper v zrnju.

5Sivke porazdelimo v štiri kozarčke, v vsakega dodamo en strok česna, eno šalotko, lovorov list in nekaj zrn popra.

6Zalijemo z vrelim kisom, kozarce dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlajajo.

Nasvet

7Izbiramo tako velike kozarčke, da bomo gobe pojedli naenkrat, saj odprtih gob ne shranjujemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi