Kakšna bi to bila nedelja brez domače juhe. Če smo se že potrudili in skuhali odlično juho, naredimo korak več in ji dodajmo še domače rezance.
Sestavine
Postopek
1V večjo posodo damo moko in naredimo jamico za jajca, rumenjake, sol in vodo.
2Z vilico v sredini začnemo mešati jajca in postopoma vmešamo vedno več moke. Ko so tekoče sestavine vmešane, nadaljujemo z roko in mesimo.
3Testo nato do konca mesimo na pultu, ki smo ga malce potrosili z moko. Mesimo toliko časa, da je testo gladko in čvrsto.
4Testo razdelimo na enake dele in vsakega posebej zelo na tanko zvaljamo. Če imamo stroj, si pomagamo in ga nastavimo na čim tanjšo debelino. Razvaljano testo malce pustimo, da se osuši, da ga lažje režemo.
5Razvaljane liste zvijemo kot rolado in jih z ostrim nožem na tanko narežemo. Če imamo stroj, tudi tukaj izberemo tanko rezilo, ne tistega za špagete.
6Narezane rezance razporedimo po suhem prtu in pustimo, da se čisto posušijo, nato jih lahko že uporabimo ali shranimo v posodo.