Pozdravljeni ljubitelji kulinarike! Danes vas vabimo na kulinarično popotovanje, kjer se bomo podali v svet edinstvenih okusov in harmoničnih kombinacij sestavin.
V tem receptu bomo združili dve izjemni sestavini – hrustljava bučna semena in kislo smetano – ter ju preoblikovali v pravo kulinarično mojstrovino: Rulada iz bučnih semen in kisle smetane.
Ta izjemna jed bo navdušila vaše brbončice s svojo bogato teksturo, okusom in privlačno podobo. Ne le, da je enostavna za pripravo, ampak tudi zdrava in polna hranilnih snovi.
Sestavine za rulado iz bučnih semen in kisle smetane
Za biskvit
- 100 g bučnih semen
- 120 g sladkorja
- 1 žlica bučnega olja
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 6 jajc
Za nadev
- 240 g mascarpone sira
- 480 g kisle smetane
Postopek
1Bučna semena zmeljemo v moko skupaj s 60 g sladkorja. Dodamo pecilni in vse presejemo skozi cedilo. Rumenjake, olje in 40 g sladkorja penasto umešamo.
2Beljake in 20 g sladkorja stepemo v čvrst sneg. V rumenjake vmešamo bučno mešanico (spet jo presejemo skozi cedilo) in dodamo sneg iz beljakov. Pečemo 15 minut na 180 °C.
3Pečen biskvit je še rahlo lepljiv, pokrijemo ga z dodatnim peki papirjem, povijemo v rolo in pustimo, da se ohladi.
4Z mešalnikom zmešamo kislo smetano in mascarpone, pomažemo testo, zavijemo v rolado in damo za več ur v hladilnik.
Nasvet
Rulado začnemo zvijati na ožji stranici biskvita, da se bo lepše zvila.