Mehki in dišeči muffini pisani na kožo tistim, ki obožujejo čokolado.
Sestavine
- 220 g moke
- 30 g grenkega kakava
- 50 g naribane temne čokolade
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g sladkorja
- 200 ml mleka
- 90 g stopljenega masla
- 2 žlici ruma
- 70 g bele čokolade
- 70 g mlečne čokolade
Postopek
1Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo. Vse suhe sestavine razen mlečne in bele čokolade, zmešamo med seboj. V jajca dodamo mleko, stopljeno maslo in rum na hitro premešamo, nato med konstantnim mešanjem dodajamo suhe sestavine, da dobimo gladko zmes.
2Belo in mlečno čokolado narežemo na koščke (lahko uporabimo čokoladne kapljice) in vmešamo v maso. Pekač za muffine obložimo s papirčki, če jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom in jih napolnimo z maso.
3Muffine pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C, približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in postrežemo.