Mafini s trojno čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Mehki in dišeči mafini s trojno čokolado – temno, belo in mlečno čokolado – so pisani na kožo tistim, ki obožujejo čokolado.

Čokolada je nenazadnje dobra za srce in cirkulacijo, zmanjša tveganja za možgansko kap, vsebuje železo, kalij, cink in selen. In ker vsebuje kemijsko spojino fenetilamin, ki nastaja v naših možganih, kadar smo zaljubljeni, čokolada vpliva tudi na sproščanje endorfina – hormona sreče. Vse to seveda velja le, če uživamo temno čokolado z vsaj 70 odstotnim deležem kakava.

Sestavine

  • 220 g moke
  • 30 g grenkega kakava
  • 50 g naribane temne čokolade
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 90 g stopljenega masla
  • 2 žlici ruma
  • 70 g bele čokolade
  • 70 g mlečne čokolade

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Čokolado narežemo na koščke. Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo. Vse suhe sestavine, razen mlečne in bele čokolade, zmešamo med seboj. V jajca dodamo mleko, stopljeno maslo in rum ter na hitro premešamo. Med nenehnim mešanjem dodajamo še suhe sestavine, da dobimo gladko zmes.

2Narezano belo in mlečno čokolado (lahko uporabimo čokoladne kapljice) vmešamo v maso. Pekač za mafine obložimo s papirčki, če jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom, pomokamo, višek moke iztresemo in modelčke napolnimo z maso.

3Mafine pečemo v segreti pečici približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad