Mafini s trojno čokolado

Znam svetuje

Mehki in dišeči mafini s trojno čokolado – temno, belo in mlečno čokolado – so pisani na kožo tistim, ki obožujejo čokolado.

Sestavine za mafine s trojno čokolado

  • 220 g moke
  • 30 g grenkega kakava
  • 50 g naribane temne čokolade
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 90 g stopljenega masla
  • 2 žlici ruma
  • 70 g bele čokolade
  • 70 g mlečne čokolade

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Čokolado narežemo na koščke. Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo. Vse suhe sestavine, razen mlečne in bele čokolade, zmešamo med seboj. V jajca dodamo mleko, stopljeno maslo in rum ter na hitro premešamo. Med nenehnim mešanjem dodajamo še suhe sestavine, da dobimo gladko zmes.

2Narezano belo in mlečno čokolado (lahko uporabimo čokoladne kapljice) vmešamo v maso. Pekač za mafine obložimo s papirčki, če jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom, pomokamo, višek moke iztresemo in modelčke napolnimo z maso.

3Mafine pečemo v segreti pečici približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in jih postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite