Malinova rolada

Znam svetuje

Hitro pripravljena, lepa in okusna rolada je pikica na i po dobrem kosilu.

Sestavine

Testo

  •  4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega škroba
  • ščepec soli

Nadev

  • 100 g malin
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlički limoninega soka
  • 1/2 litra sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor

Okras

  • 50 g svežih malin
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • stepena smetana

Postopek

1Maline očistimo, narežemo na majhne koščke, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok  in pustimo,  da se okusi prepojijo.

2Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s škrobom. Rahlo premešamo.

3Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem, ga rahlo namastimo z oljem  in nanj namažemo testo na približno 1 cm debeline. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi. 

4Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

5Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in primešamo maline. Nekaj žlic smetane prihranimo za po vrhu rolade.  Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namažemo s smetano in jo spet rahlo zavijemo.

6Pokrijemo jo z alu folijo in postavimo za pol ure v hladilnik. Preden jo postrežemo, jo premažemo s stepeno smetano, okrasimo z malinami in potresemo s kakavom in sladkorjem v prahu. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite