Preprosti lešnikovi piškoti so hitro narejeni, ampak odličnega okusa.
Sestavine
- 100 g mletih lešnikov
- 125 g sladkorja v prahu
- 250 g masla
- 380 g moke
- 1 jajce
- ščepec soli
- 1 rumenjak
- 100 g celih lešnikov
Priprava
1Moko presejemo v večjo skledo, dodamo mlete lešnike, na lističe narezano maslo, jajce in res malo soli. Soli se v piškotih ne čuti, izboljša pa okus. S hladnimi rokami dobro zgnetemo testo, da se ne vidi koščkov masla. Zavijemo ga v folijo za živila in damo za dve uri v hladilnik. Tako se lažje oblikuje.
2Pečico segrejemo na 200 °C. Pladenj obložimo s peki papirjem. Testo narežemo na kolobarje in te na čim bolj enakomerne kocke. Z rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico na vrhu namažemo z rumenjakom in nanj pritisnemo cel lešnik.
3Pečemo v srednji legi 15-20 minut, dokler niso zlato rumeno zapečeni.