Bananina krema z grškim jogurtom

Znam svetuje

Ljubitelji banan, pozor! Božanska bananina krema z grškim jogurtom vas bo nedvomno očarala, saj bo zadovoljila vašo željo po nečem sladkem, kremastem in naravnem. Sveže banane so osnova te preproste, a izjemno okusne sladice, ki jo lahko pripravite v nekaj minutah. Pri pripravi bananine kreme izberite zrele banane, saj imajo intenziven okus in bogato kremasto teksturo. Banane olupite in jih z vilicami pretlačite v gladko pasto, da se vsi slastni okusi in arome razvijejo. Nekaj pa jih pustite narezane na koleščke.

Nato dodajte nekaj žlic grškega jogurta ali sladke smetane, ki bosta kremi dodala kremoznost in bogastvo okusa. Kremo dobro premešajte, da se sestavine lepo povežejo in da dobite žametno gladko teksturo. Ko je krema pripravljena, jo lahko postrežete takoj ali pa jo shranite v hladilniku za nekaj ur, da se ohladi in okusi še bolj povežejo.

Bananina krema je odlična samostojna sladica, ki jo lahko okrasite z rezinami sveže banane ali sesekljanimi oreščki za dodaten užitek in hrustljavost. Lahko pa jo uporabite tudi kot osnovo za druge sladice, kot so torte, pite ali sendviči.

Sestavine za bananino kremo

  • 4 banane
  • limonin sok
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 2 dcl grškega jogurta
  • limonina lupina
  • 50 g rozin – svetlih
  • 50 g naribane čokolade ( po želji)

Postopek

1Banane olupimo in jih pretlačimo z vilico v gladko zmes, nekaj pa jih pustimo narezane na kolesca. Bananino zmes poškropimo z limoninim sokom in jim primešamo 3 žlice sladkorja v prahu.

2Grški jogurt stepemo z dvema žlicama sladkorja v prahu, dodamo limonino lupinico in narahlo primešamo banane in rozine.

3Napolnimo kozarce, po željijjih okrasimo z bananinimi koluti in posipamo z nastrgano čokolado ali zdrobljenimi oreščki, nakar kremo damo v hladilnik. Postrežemo jo dobro ohlajeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite