Kostanjeva sladica v kozarcu

Znam svetuje

Sladica, ki nam bo vzela nekoliko več časa za pripravo zaradi različnih krem. A priprava je zelo enostavna in rezultat je okusna in lepa sladica v kozarcu.

Sestavine

  • lešniki
  • narezana čokolada

Čokoladna krema

  • 100 g temne čokolade
  • 100 ml smetane za stepanje
  • ščepec soli

Kostanjeva mousse

  • 100 ml mleka
  • 100 ml sladke smetane za stepanje
  • 120 g kuhanega, olupljenega kostanja
  • 40 g sladkorja

Bela krema

  • 80 g kremnega sirčka
  • 80 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 žlica rjavega sladkorja

Postopek

1Čokoladno kremo pripravimo tako, da na vodno kopel postavimo posodo, v katero damo čokolado, smetano in ščepec soli. Segrevamo počasi in stalno mešamo, da se vsa čokolada stopi. Kremo ohladimo. Če želimo bolj rahlo teksturo, jo lahko malo stepemo z električno metlico.

2Kostanjev mousse: ker pripravljamo sladico v kozarčku, želatine ne bomo uporabili. V mleko damo kostanje in jih kuhamo približno 5 minut. Zmiksamo s paličnim mešalnikom in ohladimo. Smetani dodamo sladkor in jo stepemo do čvrstega. Z lopatko jo nežno vmešamo v kostanjevo kremo.

3Belo kremo pripravimo tako, da kremnemu siru vmešamo rjav sladkor. Smetano stepemo do čvrstega in jo vmešamo v kremni sir.

4Ko pripravimo vse kreme, začnemo sladico sestavljati. Na dno kozarcev damo čokoladno kremo, nanjo kostanjev mousse, belo kremo in ponovno čokoladno kremo.

5Sladico postavimo v hladilnik za 1 uro. Preden jo postrežemo, jo okrasimo z grobo narezanimi lešniki in čokolado.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite