Sladica, ki nam bo vzela nekoliko več časa za pripravo zaradi različnih krem. A priprava je zelo enostavna in rezultat je okusna in lepa sladica v kozarcu.
Sestavine
- lešniki
- narezana čokolada
Čokoladna krema
- 100 g temne čokolade
- 100 ml smetane za stepanje
- ščepec soli
Kostanjeva mousse
- 100 ml mleka
- 100 ml sladke smetane za stepanje
- 120 g kuhanega, olupljenega kostanja
- 40 g sladkorja
Bela krema
- 80 g kremnega sirčka
- 80 ml sladke smetane za stepanje
- 1 žlica rjavega sladkorja
Postopek
1Čokoladno kremo pripravimo tako, da na vodno kopel postavimo posodo, v katero damo čokolado, smetano in ščepec soli. Segrevamo počasi in stalno mešamo, da se vsa čokolada stopi. Kremo ohladimo. Če želimo bolj rahlo teksturo, jo lahko malo stepemo z električno metlico.
2Kostanjev mousse: ker pripravljamo sladico v kozarčku, želatine ne bomo uporabili. V mleko damo kostanje in jih kuhamo približno 5 minut. Zmiksamo s paličnim mešalnikom in ohladimo. Smetani dodamo sladkor in jo stepemo do čvrstega. Z lopatko jo nežno vmešamo v kostanjevo kremo.
3Belo kremo pripravimo tako, da kremnemu siru vmešamo rjav sladkor. Smetano stepemo do čvrstega in jo vmešamo v kremni sir.
4Ko pripravimo vse kreme, začnemo sladico sestavljati. Na dno kozarcev damo čokoladno kremo, nanjo kostanjev mousse, belo kremo in ponovno čokoladno kremo.
5Sladico postavimo v hladilnik za 1 uro. Preden jo postrežemo, jo okrasimo z grobo narezanimi lešniki in čokolado.