Res hitro pripravljeni piškoti, krhki in slastni.
Sestavine
- 220 g moke
- 30 g grenkega kakava
- 125 g masla
- 90 g sladkorja
- pol žličke cimeta
- 2 žlici ruma
- 1 jajce
- pol vrečke pecilnega praška
- pol vrečke vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
Postopek
1Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga damo za kakšno uro v hladilnik.
2Nato ga razvaljamo na 3 mm debelo ploščo in z modelčki za piškote izrežemo poljubne oblike.
3Testo, ki ostane po izrezovanju, ponovno razvaljamo. To ponavljamo toliko časa, da porabimo vso testo.
4Pekač obložimo s peki papirjem, nanj polagamo izrezane oblike piškotov. Med njimi naj bo vsaj dva centimetra razdalje.
5Pečemo jih na 180°C približno 8 minut.
Nasveti
6Pečene piškote ohladimo, zavijemo v celofanske vrečke in postavimo pod smrekico. Lahko jih tudi previdno preluknjamo in z njimi okrasimo božično drevesce.