Dobrodošli v čarobnem svetu okusov in vonjev! Če ste ljubitelj peciv, ki se kar topi v ustih, ter slastnih sliv, ki vas popeljejo v poletno razpoloženje, ste prišli na pravo mesto.
V tem receptu vam bomo predstavili enostaven način, kako ustvariti čudovito jogurtovo pecivo s slivami, ki bo razvajalo vaše brbončice in napolnilo vaš dom s prijetnim vonjem.
S kombinacijo svežih sliv in jogurta boste dosegli popolno ravnovesje med sočnostjo in mehkobo, kar bo zagotovo navdušilo tako vas kot vaše najdražje.
Preizkusite naš recept za jogurtovo pecivo s slivami ter si privoščite košček radosti in okusov v vsakem grižljaju.
Sestavine za jogurtovo pecivo s slivami
- 20 sliv
- 250 g moke
- 140 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1 navadni jogurt
- 100 g masla ali 1 dcl navadnega olja
- 1/2 pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlici ruma
- 1 dcl mleka
Postopek
1Slive operemo, razpolovimo in odstranimo koščico. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in oba sladkorja penasto vmešamo, beljake s ščepcem soli stepemo v trd sneg.
2V stepene rumenjake dodamo jogurt, stopljeno maslo, mleko in rum ter na hitro premešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo med stalnim mešanjem počasi dodajamo v zmes. Beljake na koncu z lopatko počasi vmešamo v testo.
3Testo prelijemo v pomaščen pekač in nanj polagamo slive, obrnjene navzgor. Pečico segrejemo na 180°C in pecivo pečemo približno 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem (če se nanj testo ne prime, je pecivo pečeno) in po potrebi peko podaljšamo.
Nasvet
4Namesto masla lahko uporabimo navadno olje, vendar je zaradi masla okus biskvita boljši, njegova tekstura pa bolj puhasta.