Zelo okusno jogurtovo pecivo, ki dolgo ostane sočno, če ga seveda prej ne zmanjka 😊
Sestavine
- 20 sliv
- 250 g moke
- 140 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1 navadni jogurt
- 100 g masla ali 1 dcl navadnega olja
- ½ pecilnega
- ščepec soli
- 2 žlici ruma
- 1 dcl mleka
Postopek
1Slive operemo, razpolovimo in odstranimo koščico. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in oba sladkorja penasto vmešamo, beljake s ščepcem soli stepemo v trd sneg.
2V stepene rumenjake dodamo jogurt, stopljeno maslo, mleko in rum ter na hitro premešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo med stalnim mešanjem počasi dodajamo v zmes. Beljake na koncu z lopatko počasi vmešamo v testo.
3Testo prelijemo v pomaščen pekač in nanj polagamo slive, obrnjene navzgor. Pečico segrejemo na 180°C in pecivo pečemo približno 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem (če se nanj testo ne prime, je pecivo pečeno) in po potrebi peko podaljšamo.
Nasvet
4Namesto masla lahko uporabimo navadno olje, vendar je zaradi masla okus biskvita boljši, njegova tekstura pa bolj puhasta.