Slivov drobljenec z mandlji

Znam svetuje

Slivov drobljenec z mandlji oznaฤuje sezono jesenskih barv, ko se slive in mandlji izkaลพejo za nepremagljivo kombinacijo. Ta jed odraลพa preprostost jesenskega kuharskega uลพitka, kjer se soฤnost sliv sreฤa z hrustljavostjo mandljev.

Sestavine za slivov drobljenec z mandlji

Za nadev

  • 1 kg sliv, razkoลกฤiฤenih in narezanih na koลกฤke
  • 100 g sladkorja (prilagodite glede na sladkost sliv)
  • 1 ลพlica ลกkroba
  • 1 ฤajna ลพliฤka cimeta
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke vaniljevega ekstrakta

Za drobljenec

  • 120 g ovsenih kosmiฤev
  • 120 g skodelica veฤnamenske moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 150 g zmehฤanega masla
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • ลกฤepec soli

Postopek

1 Peฤico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekaฤ obloลพite s papirjem za peko.

2 V veฤji skledi zmeลกajte narezane slive, sladkor, ลกkrob, cimet in vaniljev ekstrakt in jih dobro premeลกajte.

3 V drugi skledi zmeลกajte ovsene kosmiฤe, moko, rjavi sladkor, zmehฤano maslo, mandlje in ลกฤepec soli. S prsti meลกajte, dokler ne dobite drobljive teksture.

4 Polovico drobljenca razporedite po dnu pripravljenega pekaฤa. Na vrhu enakomerno porazdelite pripravljen nadev iz sliv. Nato posujte preostanek drobljenca na vrh nadeva.

5 Pecite v predhodno ogreti peฤici pribliลพno 40-45 minut ali dokler drobljenec ne postane zlato rjav in slive mehke.

6 Pustite, da se drobljenec ohladi pred rezanjem. Postrezite ga lahko toplo ali hladno. Po ลพelji ga lahko postreลพete z vaniljevim sladoledom ali stepeno smetano. Prilagodite koliฤino sladkorja v nadevu glede na sladkost sliv in svoje preference glede sladkosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite