Enostavna sladica izjemnega okusa.
Sestavine
- 3 srednje velika jabolka
- 1 vaniljev puding
- 1 vaniljev sladkor
- 4,5 dcl mleka
- 2 žlici rozin
- kokosov sladkor
- cimet
- 2 dcl sladke smetane
- 2 žlici maskarponeja
- cca 15 albert piškotov
- kakav, čokolada v prahu ali drug posip po želji (mi smo izbrali mlete Oreo piškote)
Postopek
1Jabolka dobro operemo in naribamo. V kozico dolijemo vodo, ravno toliko, da so jabolka pokrita, dodamo sladkor (po okusu), cimet, rozine in vaniljev sladkor, nato pa jih na srednje močnem ognju pokuhamo.
2V vmesnem času po receptu skuhamo puding. Nato nalomimo piškote in stepemo smetano, ki ji, ko je že stepena, nežno vmešamo maskarpone.
3Ko so jabolka kuhana, odlijemo tekočino, ki pa jo prihranimo, saj z njo dobro namočimo piškote.
4Potem pa se lotimo dela! Mi smo zloženko ustvarili kar v pekaču za torto. Na dno položimo namočene piškote. Sledi plast jabolk, tej pa smetana. Za piko na i izberemo posip po želji. Preden sladico postrežemo, jo potisnemo v hladilnik za vsaj eno uro. Pa dober tek!