Rženi kruh

Morda vas zanima

- Oglas -

Ržena moka vsebuje manj glutena in maščob od pšenične moke ter je vir vlaknin.

Sestavine

  • 400 g ržene moke (tip 1250)
  • 100 g polbele pšenične moke (tip 850)
  • 10 g soli
  • 5 g sladkorja
  • 15 g kvasa
  • 4 dl vode

Postopek

1Obe vrsti moke presejemo v skledo, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sol in sladkor. Postopoma prilivamo vodo in zamesimo testo. Pustimo ga na pomokani delovni površini pri sobni temperaturi, da počiva 10 minut.

2Nato testo premesimo in oblikujemo en hlebec ali več manjših hlebčkov.

3Košarico za vzhajanje kruha pomokamo in položimo vanjo testo. Pustimo ga, da vzhaja, dokler ne naraste za polovico.

4Vzhajani rženi hlebec zvrnemo na pekač in pečemo 40 minut pri 240°C.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -