Cake popsi z mlečno čokolado

Znam svetuje

Sočni in okusni cake popsi, obliti z mlečno čokolado. Biskvita je dovolj za približno 40 kroglic.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 70 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 150 g bele moke
  • 100 g masla
  • 1 žlica navadnega jogurta
  • ščepec soli
  • 1 pecilni prašek
  • 80 g mlečnih čokoladnih kapljic
  • 4 žlice bele linolade
  • 4 žlice sladke smetane
  • 60 g mlečnih čokoladnih kapljic
  • 30 g masla
  • različni sladkorni okraski

Postopek

1Rumenjake in beljake ločimo. Mlečno čokolado in maslo raztopimo nad vodno kopeljo in ohladimo na sobno temperaturo. Rumenjakom dodamo oba sladkorja in vse penasto vmešamo, prilijemo ohlajeno čokolado, dodamo žlico jogurta in dobro premešamo. Moki primešamo pecilni prašek in sol ter jo med stalnim mešanjem postopoma dodajamo v mokre sestavine. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v testo.

2Zmes zlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in v predhodno segreti pečici pečemo približno 20 minut na 180°C. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen (nič se ne sme primiti nanj) in po potrebi peko podaljšamo.

3Biskvit ohladimo in ga z rokami nadrobimo v posodo. Dodamo belo linolado in smetano (smetano dodajamo postopoma, da biskvit ne bo premoker) in dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico smetane – masa za cake popse mora biti sočna in ne preveč mehka, lepo se mora oblikovati v kroglice.

4Iz mase naredimo kroglice in jih za 10 minut postavimo v zmrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopimo mlečno čokolado in maslo. Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika in jih začnemo oblivati. Pomagamo si z leseno paličico. Nanjo napičimo kroglico, jo pomočimo in oblijemo s čokolado, odcedimo in kroglico odložimo na peki papir. Paličico odstranimo in luknjico zakrijemo s čokolado.

5Takoj okrasimo z okraski po izbiri in pustimo 20 minut, da se čokolada nekoliko strdi, nato jih preložimo v papirčke za mini muffine, zložimo na pladenj in postavimo v hladilnik. Kakšno uro, preden jih bomo postregli, jih vzamemo iz hladilnika, da se malo omehčajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite