Kopriva v kopeli in za kožo

Morda vas zanima

- Oglas -

Velika kopriva za kožo

Velika kopriva ima močan vpliv na človeško telo. Še bolj učinkovita je v kombinaciji z notranjo uporabo. Že samo pitje čaja naredi našo kožo čistejšo in bolj zdravo, lase pa močnejše in bolj sijoče. Kopriva očisti kožo ekcemov in drugih kožnih bolezni. Številni preparati za nego kože v trgovinah zdrave hrane pogosto med sestavinami vsebujejo veliko koprivo. Glede na to, da je velika kopriva naravni antiseptik, je čaj dober za splakovanje kože.

Kopel za telo

Pol kilograma sveže nabrane velike koprive skupaj s koreninami dajte v lavor (5 litrov) in prelijte z vrelo vodo. Pustite stati okoli pol ure. Medtem napolnite kad z dobro segreto vodo. Veliko koprivo precedite in tekočino zlijte v kad. V tej kopeli se namakajte petnajst minut. Potem pojdite ven in tako mokri se oblecite v kopalni plašč in v toplo ogretem prostoru počivajte še okoli eno uro.

Kopel za noge

Dopoldan naberite pol kilograma velike koprive skupaj s korenino in jo potopite v lavor, poln hladne vode (5 litrov). Zvečer tekočino zavrite. Odstavite tekočino z ognja in jo pustite, da se ohladi do temperature, v kateri lahko držite noge. Veliko koprivo pustimo v vodi in tako namakamo noge toliko časa, dokler voda ne postane mlačna. Koprivne vode ne zavrzite – s pogrevanjem jo lahko uporabljate še naslednja dva dneva.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -