Krompirjevi svaljki s črnimi trobentami – popolna jesenska poslastica

Znam svetuje

Suhe črne trobente so izjemno aromatične in bogatega okusa, ki ga primerjajo s tartufi. Uporabljamo jih lahko v kremnih juhah, omakah in rižotah. Črne trobente jedi dodajo edinstveno globino in prefinjenost, hkrati pa so dostopna začimba za vsako kuhinjo.

Svaljki s črnimi trobentami so odlična izbira za zimske dni, ko si želimo tople in okusne domače jedi.

Sestavine za krompirjeve svaljke s črnimi trobentami

  • 1 kg krompirja
  • 6 žlic posušenih in zmletih črnih trobent
  • 500 g pšenične bele moke
  • 1 kg skute
  • 4 jajca
  • 200 g masla
  • 240 g drobtin
  • sol

Postopek

1Krompir olupimo, operemo in narežemo na koščke. Skuhamo ga v slani vodi, nato ga dobro pretlačimo.

2Pretlačenemu krompirju dodamo črne trobente v prahu, moko, skuto, jajca in maslo. Sestavine dobro pregnetemo, da nastane gladko testo.

3Iz testa oblikujemo svaljke želene velikosti. Pripravimo vrelo slano vodo in dodamo nekaj kapljic olja, da se svaljki med kuhanjem ne sprimejo.

4Svaljke kuhamo v vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje.

5Na ponvi raztopimo maslo in dodamo drobtine. Kuhane svaljke nežno preložimo v ponev in jih prepražimo, da dobijo zlato rjavo barvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite