Krompir iz pečice na bolgarski način

Znam svetuje

Slasten krompir, ki je na koncu videti kot pita.

Sestavine za krompir iz pečice na bolgarski način

  • 700 – 800 g krompirja (če uporabimo več krompirja, dodamo še eno jajce in malo mleka)
  • 3 cela jajca
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica mehke moke
  • 100 g trdega sira
  • sol
  • poper
  • malo olja

Postopek

1Krompir olupimo in celega damo kuhati. Ne razkuhamo ga, saj ga bomo ribali in je bolje, če ostane malo bolj trd kot premehak. Ko ocenimo, da je skuhan, ugasnimo ogenj, odcedimo vodo in v posodo nalijemo hladno vodo.

2Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Vzemite keramično, glineno ali ognjevarno manjšo posodo, veliko25×18 ali premera 20 cm, namažite jo z oljem ali maslom ter vanjo naribajte krompir. Polovico količine uporabite za eno plast. Posolite z malo soli, Čez naribajte še drugo plast krompirja. Še njo malo posolite.

3Jajca razbijemo, posolimo, popopramo in penasto umešamo. Dodamo moko ter znova dobro umešamo. Dodamo še mleko, premešamo in prelijemo čez krompir. Pritisnite malo z žlico po prelivu in ga enakomerno razporedite po krompirju.

4Čez naribajte še sir in dajte v pečico. Pečemo, dokler ne postane zlato-rumene barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite