Jajčna hrenova omaka

Znam svetuje

Hrenova omaka z jajci, ki ne sme manjkati na mizi za praznik.

Sestavine

  • 150 g naribanega hrena
  • limonin sok ali kis
  • 1 rumenjak
  • 50 ml olja
  • sol
  • 1–2 trdo kuhani jajci
  • vinski kis

Priprava

1Nariban hren takoj pokapljamo z limoninim sokom ali kisom. Trdo kuhana rumenjaka pretlačimo, beljaka pa na drobno sesekljamo.

2Surov rumenjak denemo v skledo in nanj počasi kapamo olje, medtem ko ga nenehno mešamo z metlico. Solimo, dodamo kuhana jajca, kis in hren ter dobro premešamo. Po okusu lahko dodamo še žličko gorčice in ščepec sladkorja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite