Jajčna hrenova omaka

Morda vas zanima

- Oglas -

Hrenova omaka z jajci, ki ne sme manjkati na mizi za praznik.

Sestavine

  • 150 g naribanega hrena
  • limonin sok ali kis
  • 1 rumenjak
  • 50 ml olja
  • sol
  • 1–2 trdo kuhani jajci
  • vinski kis

Priprava

1Nariban hren takoj pokapljamo z limoninim sokom ali kisom. Trdo kuhana rumenjaka pretlačimo, beljaka pa na drobno sesekljamo.

2Surov rumenjak denemo v skledo in nanj počasi kapamo olje, medtem ko ga nenehno mešamo z metlico. Solimo, dodamo kuhana jajca, kis in hren ter dobro premešamo. Po okusu lahko dodamo še žličko gorčice in ščepec sladkorja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad