Jajca v aspiku

Morda vas zanima

- Oglas -

Zelo dobra jed za Veliko noč, ali pa kar tako.

Sestavine za jajca v aspiku

  • 50 g želatine za aspik
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol
  • 150 g korenja
  • 1 čebula
  • 5 jajc
  • 200 g kuhane šunke
  • 100 g graha
  • 1 steblo zelene
  • 1 rdeča paprika

za slanico

  • žlica vegete
  • 5 zrn črnega popra
  • 2 lovor lista
  • 2 vejici timijana
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice kisa
  • 200 ml vode
  • sol
  • poper

Postopek

1Najprej pripravimo aspik. V lonec vlijemo 700 ml hladne vode, dodamo želatino in pustimo, da nabrekne, 30-40 minut. Nato segrejemo na nižji temperaturi, 85 stopinj (ne sme zavreti). Začinimo z limoninim sokom in soljo, ter pustimo, da se ohladi.

2Zmešamo sestavine za slanico in kuhamo 10 minut, ter po potrebi začinimo s soljo in poprom. V slanico dodamo očiščeno in narezano korenje, narezano na kocke zeleno, rdečo papriko in kuhano šunko ter nasekljano čebulo. Zelenjavo pustimo v slanici vsaj 20 minut.

3Medtem trdo skuhamo jajca, 10-12 minut. Jih ohladimo in olupimo. Pripravimo kalup. Na dno vlijemo 1cm debelo plast aspika in postavimo v hladilnik, da se strdi. Na plast aspika položimo narezano na debelejše jajce in 1/3 zelenjave (brez slanice), vključno z grahom. Dodamo toliko aspika, da prekrije zelenjavo in pustimo, da se strdi v hladilniku.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad