Raffaello torta v kozarcu

Znam svetuje

Obožujem torte v kozarcu! Sploh takrat, ko nimam časa za sestavljanje in hlajenje “taprave” torte. Pa še na izgled ni potrebno kaj preveč paziti, saj kozarčki vedno izgledajo super. Sestavine v receptu so za večje kozarce, in če uporabimo manjše, dobimo dvojno količino. Kondenzirano mleko v receptu lahko nadomestimo s kvalitetnim kokosovim namazom.

Sestavine za Raffaello torto v kozarcu

Sestavine ustrezajo 4 kozarcem prostornine 250 ml.

Kokosov biskvit (pekač velikosti 34 x 20 cm)

  • 3 beljaki (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 150 g kokosove moke

Mlečna krema z belo čokolado

  • 400 g sladke smetane za stepanje
  • 120 g kvalitetne bele čokolade
  • 50 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (ali kokosovega namaza)
  • 20 g kokosove moke

Potrebujemo še

  • kokosov liker za aromo/vlaženje biskvita
  • mandljevi lističi in Raffaello kroglice za dekoracijo

Postopek

Kokosov biskvit

1Pečico segrejemo na 180°C.

2Beljake stepamo in jim med stepanjem dodajamo sladkor. Stepemo v gosto in svetlečo meringo.

3Meringi z lopatko primešamo kokosovo moko in maso enakomerno premažemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo približno 15 minut.

4Pečen biskvit nekoliko ohladimo in izrežemo 8 krogov v širini kozarca (oz. dva kroga za vsak kozarec).

5Izrezane biskvitke polagamo na mrežo in ohladimo.

Mlečna krema z belo čokolado

1Belo čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici s 15 sekundnimi intervali in jo ohladimo do mlačnega.

2Sladko smetano srednje čvrsto stepemo in ji med stepanjem dodamo kondenzirano mleko (ali kokosov namaz). Stepamo le še toliko, da se sestavine povežejo.

3Kremi prilijemo ohlajeno belo čokolado, jo z lopatko nežno vmešamo in nazadnje dodamo še kokosovo moko.

Sestavljanje

1Dresirno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom napolnimo s kremo.

2V kozarce nabrizgamo nekaj kreme in jo posujemo z mandljevimi lističi.

3Na kremo položimo po en kokosov biskvit in ga pokapamo s kokosovim likerjem.

4Postopek še enkrat ponovimo (krema, mandljevi lističi, biskvit) in po vrhu nabrizgamo preostanek kreme.

5Posujemo z mandljevimi lističi in v sredino potisnemo Raffaello kroglico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite