Hrustljavo ocvrta čebula

Znam svetuje

Nekaj okusnega in enostavnega za pripravo. Najbolje se poda k hot dogu ali burgerju.

Sestavine za hrustljavo ocvrto čebulo

  • 2 čebuli
  • sol
  • 2 žlički moke
  • olje za cvrtje

Postopek

1Čebuli olupimo in prerežemo na polovico. Vsako nato narežemo na približno 3 milimetre debele rezine. Malo jo posolimo in zmešamo z dvema zvrhanima žličkama moke.

2Olje nalijemo v posodo in ga segrejemo na 180°C. Čebulo damo v vroče olje in cvremo nekaj minut, da se lepo rjavo obarva. Večkrat jo premešamo in s penovko poberemo iz olja. Olje odcedimo in ocvrto čebulo raztegnemo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.

3Hrustljavo ocvrta čebula je lahko ocvrta tudi brez moke, vendar bo tista z moko bolj in dlje časa hrustljava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite