Japonski cheesecake ni tipiček cheesecake, ki ga poznamo z različnimi okusi. Je preprosta sladica, katere značilnost je, da je izredno puhasta.
Sestavine za japonski cheescake
- 1 dcl mleka
- 6 rumenjakov
- 250 g kremnega sira
- 70 g sladkorja
- 55 g moke
- 25 g koruznega škroba
- 60 g masla
- 1/4 žličke soli
- 1 žlička limoninega soka
- 2 žlički limonine lupinice
Meringa
- 70 g sladkorja
- 1/4 žličke vinskega kamna
- 260 g beljakov
Postopek
1Uporabimo okrogli pekač za torte, ga namastimo in na dno položimo peki papir. Pečico ogrejemo na 205 stopinj Celzija, oba grelca.
2Nad vodno kopeljo raztopimo kremni sir in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo rumenjake. Dodamo sladkor in dobro zmešamo.
3V kozico damo maslo in mleko in segrevamo, da se maslo popolnoma raztopi. Odstavimo in ohladimo do mlačnega. Vmešamo kremni sir z rumenjaki. Dodamo limonino lupinico, limonin sok ter sol in ponovno premešamo. Segrevamo do 50 stopinj in nato odstavimo iz vodne kopeli ter vsujemo moko in škrob. Vse skupaj zares dobro zmešamo, da bo masa gladka, brez grudic.
4Beljake skupaj z vinskim kamnom stepamo v sneg. Med mešanjem dodajamo sladkor. Sneg naj ne bo čisto čvrst, malce mora ostati mehak. Tretjino snega dodamo v sir in vmešamo, dodamo še eno tretjino in ponovno vmešamo in tako ponovimo z zadnjo tretjino. Mešanje naj bo nežno.
5Maso nežno vlijemo v pekač in ga malenkost potolčemo. Torto položimo na spodnjo rešetko v vodno kopel. Vodna kopel mora segati do polovice torte. Prvih 10min peke naj bo 205 stopinj, nato 8 minut 200 stopinj in zadnjih 30 minut 140 stopinj Celzija.
6Ko čas preteče, v ugasnjeni in zaprti pečici vse skupaj pustimo še pol ure, nato damo vodno kopel stran in torto pustimo v priprti pečici odstati še pol ure.