Iz bučk lahko ustvarimo pravo kulinarično poslastico – sočne in okusne bučkine polpete. Ta preprost recept ne le izkoristi obilico poletnih bučk, temveč ustvari jed, ki je osvežujoča in primerna tudi za poletne dni. Bučkine polpete so odlična izbira, saj jih lahko uživamo tako tople kot hladne, kar jih naredi prilagodljive vsakemu okusu in vremenu.
Pridih poletja in svežine se zlije v vsakem grižljaju teh izvrstnih polpet, ki bodo nedvomno postale nepogrešljiv del vaše kuharske zbirke. Odkrijte, kako lahko enostavne bučke preobrazite v okusno doživetje s tem čudovitim receptom!
Sestavine za bučkine polpete
- 2 bučki
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 20 g parmezana
- drobtine
- sol
- poper
- oljčno olje
Postopek
1Bučke naribamo v cedilo, posolimo in pustimo 15 minut. Preložimo jih v čisto kuhinjsko krpo in iztisnemo čim več vode.
2Čebulo in česen nasekljamo in v ponvi, na malo oljčnega olja popražimo. Pretresemo v skledo in dodamo vse ostale sestavine, solimo in popramo po okusu in dobro premešamo. Pustimo stati 20 minut, da se ovseni kosmiči in drobtine napijejo.
3Z rokami oblikujemo bolj ploščate polpete, če se nočejo oblikovati dodamo še malo drobtin. V ponvi segrejemo malo olja in polpete pečemo na vsaki strani 2 minute.
4Postrežemo z omako iz kisle smetane, ki ji primešamo sveža zelišča in začimbe po želji ali kot prilogo k mesu.
Nasvet
Polpete lahko spečemo tudi v pečici. Oblikovane polpete polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem in pečemo v pečici, segreti na 200°C, 20 minut.