Jabolčno – ovseni piškoti

Morda vas zanima

- Oglas -

V tem receptu so najbolj izrazitega okusa naslednje sestavine:

Jabolka: Naribano jabolko vpije vse arome in prispeva k sočnosti piškotov. Okus jabolka je zelo izrazit in prispeva k sladkosti in svežini piškotov.

Cimet: Cimet je začimba, ki doda toplo in začinjeno noto okusu. V tem receptu ga uporabljamo v kombinaciji s sladkorjem, kar daje piškotom prijetno začinjen okus.

Ovseni kosmiči: Ovseni kosmiči imajo svoj edinstven rahlo oreškast okus in prispevajo k hrustljavosti in teksturi piškotov.

Rjavi sladkor: Rjavi sladkor ima bogat in karamelni okus, ki se dobro ujema z okusom jabolka in cimeta. Dodaja globino in bogatost sladkosti piškotov.

Če želite pripraviti veganske jabolčne ovsene piškote, lahko v tem receptu jajce nadomestite z različnimi veganskimi alternativami:

Lanena semena: Za nadomestilo enega jajca zmešajte 1 žlico mletih lanenih semen s 3 žlicami vode. Pustite stati nekaj minut, da se zgosti in postane gelasto. To bo nadomestilo eno jajce.

Chia semena: Podobno kot lanena semena, za nadomestilo enega jajca zmešajte 1 žlico mletih chia semen s 3 žlicami vode. Tudi to se bo spremenilo v gel in nadomestilo eno jajce.

Jabolčna omaka: 50 ml jabolčne omake lahko nadomesti eno jajce v receptih za peko. To bo prispevalo k vlakninam in dodalo nežen okus jabolka vašim piškotom, kar se ujema z jabolčnim receptom.

Kokosovo mleko: 60 ml kokosovega mleka lahko uporabite kot nadomestek za eno jajce. Doda rahel kokosov okus in vlago.

Kupljene nadomestke za jajca: Na trgu so na voljo tudi različni izdelki, ki so narejeni posebej kot nadomestki za jajca v peki. Sledite navodilom na embalaži, da ugotovite, koliko jajc nadomesti en paket.

Izberite nadomestek za jajce, ki ustreza vašim prehranskim potrebam in okusu ter ga vključite v recept enakopravno kot jajce. V večini primerov bodo ti nadomestki uspešno delovali v receptu za jabolčne ovsene piškote.

Sestavine za jabolčno – ovsene piškote

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 150 g moke
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • ščepec soli
  • 150 g masla (mehkega)
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 50 g granuliranega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 jabolko (naribano)
  • 60 g nasekljanih orehov ali rozin (po želji)

Postopek

1Najprej segrejte pečico na 180°C in obložite pekač s peki papirjem.

2V srednji skledi zmešajte ovsene kosmiče, moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli. Dobro premešajte in postavite na stran.

3V drugi skledi z električnim mešalnikom stepite mehko maslo, rjavi sladkor in granulirani sladkor, dokler ne dobite svetlo rumene in kremaste mešanice.

4Dodajte jajce in vaniljev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne vmešata.

5Postopoma dodajajte suhe sestavine v mešanico masla in sladkorja. Mešajte le toliko, da se vse sestavine združijo. Vmešajte naribano jabolko in nasekljane orehe ali rozine, če jih uporabljate.

6Z žlico oblikujte majhne kepice testa in jih položite na pripravljen pekač. Poskrbite, da bodo med seboj dovolj razmaknjene, saj se bodo piškoti med peko razširili.

7Piškote pecite v predhodno ogreti pečici približno 10-12 minut, ali dokler niso zlato rjavi. Ko so piškoti pečeni, jih pustite nekaj minut na pekaču, nato pa jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad