Ko se povežeta meta in melisa, se zgodi harmonija okusov.
Sestavine
- 15 vejic mete
- 15 vejic melise
- 4 bio limone
- 2 bio pomaranči
- 3 l vode
- 2 kg sladkorja
- 100 g citronke
Priprava
1V večjem loncu zavremo vodo in dodamo sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Primešamo še citronko. Odstavimo z ognja in vodo malo ohladimo.
2Limone in pomaranče operemo in narežemo na kolobarje. Meto in meliso očistimo, nato pa z ostrim nožem narežemo. Meto in meliso potopimo v še toplo vodo, čez zložimo narezane kolobarje pomaranče in limone. Ker namakamo z lupino, kupimo bio limone in pomaranče, v olupkih je namreč veliko kemikalij. Pokrijemo z gazo in pustimo stati 24 ur.
3Nato iz limon in pomaranč stisnemo sok in vse skupaj precedimo v sterilne steklenice. Steklenice steriliziramo v pečici na 110 stopinj Celzija.
Nasvet
4Sok shranimo v hladnem in temnem prostoru.