Višnjev kompot za vse sladokusce, ki imate radi močan okus.
Višnje so odličen vir vitaminov A in C, vsebujejo veliko vlaknin, poleg tega pa v njih najdemo tudi precej kalija, bakra in mangana. Višnje večini ljudi ne teknejo ravno najbolj, saj so precej kisle. So pa resnično idealne za kuhanje. Bledi sadeži so bolj sladki, temno rdeči pa bolj kisli. Odlične so kot nadev ali namaz v biskvitu in v bolj sladkih tortah za kontrast sladkobi. Ste vedeli, da se odlično podajo k divjačini ali pečeni raci?
Sestavine za višnjev kompot
- 2 kg višenj
- 500 g sladkorja
- cimet
- 1,1 litra vode
Postopek
1Višnje operemo in razkoščičimo. Tako nam ostane približno 1,5 kg višenj.
2V loncu zavremo vodo in sladkor.
3Kozarce napolnimo z višnjami, nekje do 3/4 kozarca, in zalijemo z vrelo vodo. Do roba pustimo približno centimeter prostora.
4Kozarce dobro zapremo in postavimo v globok pekač v pečici. Dolijemo vodo, nekje 2 prsta. Na 200°C toliko časa segrevamo, da se začno dvigati majhni mehurčki.
5Pečico ugasnemo in pustimo, da se v pečici kozarci počasi ohladijo.
[…] Višnjev kompot […]