Piščančji ragu z zelenjavo

Morda vas zanima

- Oglas -

Ragu s piščancem je odlična polivka za testenine, priloga ali pa, če želite, kar samostojna jed.

Sestavine

  • 400 g kolerabe
  • 400 g korenja
  • 250 g graha
  • 1 čebula
  • 500 g piščančjega fileja
  • 3 jedilne žlice olja
  • 30 gramov moke
  • 1 kozarec piščančje juhe
  • 50 ml belega vina
  • 50 gramov smetane
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • peteršilj
  • sol in poper

Postopek

1Olupite in drobno sesekljajte kolerabo in korenje.

2Kolerabo kuhamo v vreli osoljeni vodi 15 minut. Po 10 minutah dodajte korenje, po 13 minutah pa sveži grah. Zelenjavo odcedimo, prihranimo vodo za kuhanje in je odmerimo 200 ml.

3Čebulo narežemo na kocke, meso narežemo na majhne koščke in oboje prepražimo na vročem olju. Nato potresemo z moko in nadaljujemo s pečenjem. Med mešanjem dodamo piščančjo juho, zelenjavno vodo, smetano in vino ter zavremo. Začinimo s soljo in poprom. Mesu dodamo zelenjavo in jo segrejemo. Drobnjak in peteršilj sesekljamo ter potresemo po vrhu.

4Postrezite s kruhom.

Prejšnji članekSadna bovla za otroške zabave
Naslednji članekJajčevci na žaru
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -