Liker iz rdečega ribeza

Morda vas zanima

- Oglas -

Aromatičen liker  čudovito svetlo rdeče barve, prijetnega okusa,  narejen iz rdečega ribeza, je vreden vsakega trenutka, ki ga porabimo za pripravo te odlične pijače, s katero, med drugim, lajšamo prebavne težave. Zaradi svoje raznolikosti, likerji zavzemajo posebno mesto med vsemi alkoholnimi pijačami, so zdravilne pijače na osnovi alkohola. Še vedno pa vsebujejo alkohol in svetujemo zmernost pri pitju.

Sestavine

  • 1 kg ribezovih jagod
  • 5-6 ribezovih listov
  • 700 g sladkorja
  • 500 ml vodke
  • 500 ml vode

Postopek

1Ribezove jagode dobro očistimo, operemo in dobro osušimo. Izbiramo zrele, zdrave sadeže. Liste dodamo, ker izboljšajo in poudarijo okus likerja, prav tako jih dobro operemo.

2Jagode damo v večji steklen kozarec, dodamo liste iz zalijemo z vodko. Dovolj je, da vodka za 2 cm prekrije jagode.

3Pokrijemo z gazo in postavimo za 6  tednov v temen in hladen prostor. Občasno, vsaj enkrat na teden, kozarec pretresemo.

4Po mesecu in pol, ribez precedimo skozi gazo in dobro iztisnemo ves sok iz ribezovih jagod.

5Pred tem pripravimo še sladkorni sirup. Vodo zavremo, vanjo stresemo sladkor in kuhamo 5-6 minut, da se sirup začne peniti. Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi na sobno temperaturo.

6Sirup prilijemo precejenemu ribezovemu žganju, dobro premešamo in liker nalijemo v steklenice. Te dobro zapremo in postavimo v temen in hladen prostor. Pokušamo ga lahko že čez teden dni.

Nasvet

7Sladkorja lahko damo več ali manj, odvisno kako sladke likerje imamo radi, prav tako lahko namesto vodke uporabimo rafiniran alkohol 70 ° ali celo 96 °. Odvisno od tega, kako močne likerje imamo radi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -