Hmeljev čaj z medom

Znam svetuje

V porcelanasti ali stekleni ognjevarni posodi prelijte 25 do 30 gramov hmelja z 1/2 litra kropa. Precedite po 15 minutah. Kozarec čaja lahko pogrejemo in oslajenega z žlico medu spijemo pol ure pred jedjo.

Hmeljev čaj z medom je domač nadomestek za medeno pivo, ki so ga pripravljali že v antičnih časih, koristi meda pa omenjajo tudi indijske, egipčanske in perzijske svete knjige.

Včasih je nevesta prvih 30 dni po poroki pila medeni napoj, čisto preventivno, da bi odpravila morebitno frigidnost in spodbudila plodnost. Iz te navade izhaja izraz medeni tedni – torej prvi tedni po poroki, medeno pivo pa je dobilo opis “ljubezenski napoj”.

Pripravljali so ga iz fermentiranih posušenih ječmenovih kalčkov in medu. Po želji so ga tudi odišavili s cimetom, klinčki … Ječmenove kalčke je kasneje nadomestil hmelj. Načeloma dodamo 10 odstotkov meda

Ta napoj pozitivno vpliva na ženske spolne žleze, saj med prispeva asparaginsko kislino in vitamin E. Obenem so znanstvene raziskave ugotovile, da med in tudi ter predvsem hmelj vsebujeta precejšnje količine estrogena, pomembnega hormona v ženski seksualnosti.

Hmelj si zasluži svojo posebno omembo, zato poiščite članek, namenjen prav njemu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite