Ocvrte sardele

Znam svetuje

Zaฤutite morski vetriฤ in se pripravite na okusno pustolovลกฤino s naลกim nepozabnim receptom za ocvrte sardele! Ta kulinariฤna poslastica vas bo popeljala ob obalo s svojo slastno kombinacijo hrustljave zunanjosti in soฤnega morskega okusa.

Ocvrte sardele niso le jed, temveฤ pravo doลพivetje, ki ga lahko ustvarite kar doma. S pomoฤjo naลกega preprostega recepta boste v hipu obudili spomine na tople dni ob morju.

Sestavine za ocvrte sardele

  • 700 g sveลพih sardel
  • 150 g koruzne moke
  • 150 g navadne moke
  • 0,5 l olja

Postopek

1Sardelam odstranimo glave in skupaj z njo potegnemo drobovino, splaknemo, odcedimo in na kuhinjski krpi osuลกimo.

2V plastiฤni vreฤki zmeลกamo moki in sol. Dodamo sardele (v veฤih delih in ne vse naenkrat), vreฤko dobro zavijemo (zapremo), premeลกamo, da se moka in zaฤimbe sprimejo sardel.

3Segrejemo olje in v 3-4 delih sardele ocvremo. Sardele dajemo v posodo posamiฤno, da se ne sprimejo.

4ฤŒe se olje pri vnosu sardele moฤno peni in “ลกprica”, je olje prevroฤe. ฤŒe se neลพno peni, je primerno, ฤe pa ni reakcije, je premalo ogreto. Najbolje ga je preizkusiti tako, da vanj frcnemo par zrn drobtin. Ko se zaฤnejo okoli njih delati mehurฤki, je ฤas za sardele.

5Cvrete jih kratek ฤas, ne jih izsuลกiti. Popivnamo jih na papirnatih brisaฤah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite