Začutite morski vetrič in se pripravite na okusno pustolovščino s našim nepozabnim receptom za ocvrte sardele! Ta kulinarična poslastica vas bo popeljala ob obalo s svojo slastno kombinacijo hrustljave zunanjosti in sočnega morskega okusa.
Ocvrte sardele niso le jed, temveč pravo doživetje, ki ga lahko ustvarite kar doma. S pomočjo našega preprostega recepta boste v hipu obudili spomine na tople dni ob morju.
Sestavine za ocvrte sardele
- 700 g svežih sardel
- 150 g koruzne moke
- 150 g navadne moke
- 0,5 l olja
Postopek
1Sardelam odstranimo glave in skupaj z njo potegnemo drobovino, splaknemo, odcedimo in na kuhinjski krpi osušimo.
2V plastični vrečki zmešamo moki in sol. Dodamo sardele (v večih delih in ne vse naenkrat), vrečko dobro zavijemo (zapremo), premešamo, da se moka in začimbe sprimejo sardel.
3Segrejemo olje in v 3-4 delih sardele ocvremo. Sardele dajemo v posodo posamično, da se ne sprimejo.
4Če se olje pri vnosu sardele močno peni in “šprica”, je olje prevroče. Če se nežno peni, je primerno, če pa ni reakcije, je premalo ogreto. Najbolje ga je preizkusiti tako, da vanj frcnemo par zrn drobtin. Ko se začnejo okoli njih delati mehurčki, je čas za sardele.
5Cvrete jih kratek čas, ne jih izsušiti. Popivnamo jih na papirnatih brisačah.